Hvordan velge farger for din nettside

Webstrs Sammarbeidspartnere

Webstr Anbefaler

Hvordan velge farger for din nettside

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Når du designer et nettsted, legger de fleste av webdesignerne vekt på to hovedfaktorer; designet, dvs. grafikken og logoene til nettstedet, og innholdet. Imidlertid spiller også farger en veldig viktig rolle i utformingen av et nettsted, da det definerer den besøkendes stemning og følelser og gjenspeiler din identitet og branding.

Farge kan klassifiseres som en form for symbolikk. Dette er grunnen til at vi ofte sier at en person er grønn av misunnelse eller kanskje rød av sinne. Farger spiller mye for å påvirke oss psykologisk og kan dermed stimulere appetitten vår og også undertrykke den. Det er sterke farger som rødt og oransje, og fredelige farger som grønt og blått. Så avhengig av stemning og oppsett på nettstedet, må farger velges med omhu.

pngfind.com palette png 5671846

Å velge riktig fargevalg for nettstedet ditt kan velges blant de forskjellige typene fargekombinasjoner som finnes. De monokromatiske fargevalgene bruker en enkelt farge der forskjellige verdier av den valgte fargen brukes til å skape følelsen av de forskjellige fargene. Disse ordningene er i utgangspunktet harmoniske og fredelige, da bruk av en enkelt farge skaper enhet og dermed bidrar til å skape og knytte ting sammen. Visuelt tiltalende ordninger opprettet ved å bruke farger som er relaterte, men ikke de samme, kalles analoge fargekombinasjoner. Eksempler på analoge fargevalg er et utvalg av blå og purpur eller av rød og orange. Mens to farger kan brukes i et analogt fargevalg, brukes en farge vanligvis som den dominerende fargen på nettstedet, mens de andre anses å være aksenter. Farger som er motsatte brukes til kontrasterende fargevalg som er komplementerende og behagelig for øyet. For eksempel kan gult og grønt og lilla og rosa betraktes som kontrastfarger. Kontrasterende fargekombinasjoner trenger ikke være de som bruker oppsiktsvekkende og åpenbare farger, ettersom nye kombinasjoner også er behagelige for øyet. Det er imidlertid et advarsel å huske når du bruker kontrasterende farger på nettstedet. Vanligvis har øyet problemer med å fokusere på kontrasterende farger samtidig. Så det er alltid bedre å bruke kontrasterende farger for aksentene dine, og å unngå å bruke sterke kontraster som bakgrunns- og tekstfarger. Så er det de triadiske fargekombinasjonene som er fargekombinasjoner med tre motstridende farger. Rød, gul og blå utgjør et flott triadisk fargevalg. Som i kontrasterende fargekombinasjoner, anbefales det ikke å bruke full styrke og oppsiktsvekkende fargekombinasjoner i triadiske fargekombinasjoner. I stedet bruker en mer dempet verdi av en eller flere farger veldig mye for å skape bedre lesbarhet for nettstedet.

Farge er rundt oss, i naturen, møbler, biler og i hundrevis av design vi ser på nettet og på trykk. Når du tilfeldigvis ser en fargekombinasjon som du liker, er det bare å skrive det ned og lagre det for fremtiden, da du kanskje aldri vet når du kanskje trenger det for fargevalget på din nye nettside!!

Det finnes også mange gode verktøy online for å finne gode fargekombinasjoner, noen av mine favoritter er:
https://coolors.co/
http://colormind.io/
https://colors.muz.li/

Webstr Anbefaler

Her kan du finne lenker til smarte verktøy som jeg bruker til daglig og som jeg absolutt kan anbefale til alle som jobber eller driver business online.

Mere å utforske

Elementor Tastatur Snarveier

Her kommer en kjekk liten liste over alle tastatur snarveier i Elementor som kan brukes til å gjøre redigering av din nettside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gratis E-bok - Alt du trenger å vite for å komme igang med en bedrift online!

Spar tid penger, og frustrasjon og usikkerhet ved oppstart av din online bedrift med denne E-boken. 
Alt du trenger å vite fra ide til oppstart og markedsføring online. 

Få E-boken GRATIS