8 Tips for best resultat med Facebook Video

Webstrs Sammarbeidspartnere

Webstr Anbefaler

8 Tips for best resultat med Facebook Video

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Har ditt brand innlemmet video i din Facebook sosiale strategi ennå? Om svaret er nei, så burde du vurdere det. Video visninger på innhold publisert av et brand økte med 258% på Facebook i 2016 – 2017. For å få deg litt lettere igang kommer det her noen tips som vil gi deg bedre resultat rett fra start.

Hold det kort

Facebook anbefaler at videoer ikke skal være lenger enn 15 sekunder fordi “kortere videoer blir oftere sett ferdig, dermed får du frem hele ditt budskap”. Imidlertid vil opptil 1 minutt som Hubspot foreslår fortsatt motta høyt engasjement. Korte, snille videoer er veien fremover, spesielt med tanke på at den gjennomsnittlige persons oppmerksomhetsspenn er bare 8 sekunder!

Få oppmerksomheten tidlig

Sosiale medier er en veldig buzzy setting og Facebook er ikke noe unntak. Facebook viser nå 100 millioner timer med video daglig – det er mye. Dette er mengden videoinnhold brukere kan sile gjennom, så du må fange dere oppmerksomhet. Som nevnt ovenfor er 8 sekunder alt du får. Det kan være smart å still et spørsmål eller gjøre en erklæring i begynnelsen av videoen, noe som vil gjøre at den ønskede målgruppen stopper og fortsetter å se.

surprised 3786845 640

Mobil først

Mobilen er viktigere enn noensinne. En underøkelse fra Statistica viste at en svimlende sum av 75,1% av brukerne er aktive på Facebook via mobil.
Dermed når du lager en facebook video bør din din prioritet bør være å forstå hvordan brukeren vil oppleve den gjennom mobilen.

Spesifikasjoner for video innhold

Selv om det er ganske opplagt, så er en faktor for en vellykket Facebook video – den må være klar. Generellt sett viser mobiltelefoner i disse dager i HD eller høyere – betrakt dette som seerens minimale forventning om videokvaliteten. Hvis du filmer via et videokamera, bør du eksportere opptakene dine ved H.264-komprimering. Mer informasjon om videoannonsspesifikasjoner finnes på Facebook. Innhold som er visuelt tiltalende vil ha større innvirkning på publikum.

Dimensjoner

Det er flere video dimensjoner du kan velge mellom, så du må velge den som vil fremheve video innholdet ditt best. Landskap kan fungere for videoer som viser store kameravinkler (tenk natur- og landskaps programmer), men ikke nødvendigvis en mer intim setting som en fest. Og ikke glem å vurdere vertikal (portrettvideo). Facebook sier at 79% av nye brukere er enige om at dette formatet er mer engasjerende!

smartphone 623722 640

Kontroller dine minityrbilder

Et video miniatyrbilde er tilsvarende med et bokomslag og kan brukes som en ressurs for å oppfordre brukere til å klikke gjennom innholdet ditt. Sørg derfor for at miniatyrbildet ditt representerer innholdet ditt. Tekst på et miniatyrbilde kan bidra til å gripe publikums oppmerksomhet, men ikke ta av med tekst da dette er det video tittelen er til for.

Fang ditt publikum med strålende innhold

Det er ganske åpenbart, men videoopptaket ditt må være interessant. Tenk på sjangeren, redigeringsstil, animasjon, historiefortelling og så videre. Fanger denne videoen din merkevare, er det engasjerende nok, og tror du den vil ha den virale faktoren (vil publikum ønske å dele den?).

Undertekster

I 2016 ble 85% av Facebook-videoene spilt med lyden av. Etter 2017 blir nå alle videoer automatisk spilt av med lyden av. Dermed er det viktig å legge inn teksting på din video slik at ikke budskapet går tapt uten lyd.

Webstr Anbefaler

Her kan du finne lenker til smarte verktøy som jeg bruker til daglig og som jeg absolutt kan anbefale til alle som jobber eller driver business online.

Mere å utforske

Hvordan velge farger for din nettside

Når du designer et nettsted, gir de fleste webdesignere oppmerksomhet til to hovedfaktorer; designen, dvs. grafikken og logoene til nettstedet, og innholdet. Imidlertid spiller farge også en veldig viktig rolle i utformingen av et nettsted da det definerer stemningen og følelsene til den besøkende og gjenspeiler din identitet og branding.

Elementor Tastatur Snarveier

Her kommer en kjekk liten liste over alle tastatur snarveier i Elementor som kan brukes til å gjøre redigering av din nettside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gratis E-bok - Alt du trenger å vite for å komme igang med en bedrift online!

Spar tid penger, og frustrasjon og usikkerhet ved oppstart av din online bedrift med denne E-boken. 
Alt du trenger å vite fra ide til oppstart og markedsføring online. 

Få E-boken GRATIS